Безпощадна разплутост

Днес какво ли може поетът с думи да обрисува, като пиктограмата на зверство и свирепост изразява панорамния обзор, където на най-отговорните места никне и вирее най-безпощадната разплутост!

Значи някакъв изверг извърша умишлено убийство през април 2022, задържат го за 72 часа за смъртта на тогавашната му приятелка, прокуратурата иска постоянен арест, но съдия от Софийския районен съд го пуска срещу подписка.

След това, през май 2023 година е бил признат за виновен за това, че е извършил, в съучастие с други лица, лека телесна повреда по хулигански подбуди.

И стигаме дотук, за да бъде в способност на жестокостта си преди дни да извърши нови две убийства по особено жесток и мъчителен за жертвите начин. При всеки отказ на убития млад мъж да даде кода си за онлайн банкирането, е получавал куршум.

Цялата деморализация набира скорост и системно се разраства на обществения терен от проявите на властово разточителство и безсрамна безконтролност!

Трудно се реформира там, където дисциплината е в отсъствие, а възпитателният, етичен и професионален почерк е драсканица от неграмотни!

Станислава-Владимира