Вашите кметове не заслужават подобно неуважение!

Опитвах се дълъг период да бъда толерантна към хасковските медии, но граматическата непохватност натежа прекалено драстично на моята почит към родния ни език. С интерес следя политическия живот в Хасковска област, но неграмотната тенденция с изключителна динамика си отправя път към дълбоката, но куха дерайлирала журналистическа членка.
Официално вече стана ясно, че Станислав Дечев е новият кмет на Хасково, а Иво Димов – на Димитровград. Неудобно ми е да гледам поместените им снимки в медийни статии, преливащи от пандемична безкнижност, към която определено нямам имунитет.
Недопустимо е водещата партия в страната да се представя от нискоквалифицирани дребни чиновнически писари, тъй като образите на ръководните държавни фигури следва да се представят с най-високи критерии, които нормативни неписани закони да са уважението в обратна връзка към всички граждани.
Уважаеми, не разчитайте на неграмотността на народа. Народът е грамотен точно в степента да станете за непоправим рецидивирал резил, а шамарите на неуважението остават траен отпечатък върху фигуративния образен символ на Вашите кметове!

инж. Станислава-Владимира Станкова