Виолина Кочева #4

Виолина Кочева е най-добра баскетболистка на България 2017, многократен шампион на България и носител на Купа България, дългогодишна национална състезателка, лидер на най-добрия женски отбор в момента, но за БФ Баскетбол отдавна знаем, че е сбъркана и дефектирала структура, която така и не успя да се възпита да уважава състезателите си! Защото тези състезатели станаха от международния елит не благодарение на системата, а въпреки нея!

Отброявайки дните до Коледа със съответните номера на емблематични наши национални състезатели, БФ Баскетбол така и не се сети за номер 4 на Виолина Кочева 4 дни преди Коледа!

Дали е неблагодарност или нехайност – липсата на професионализъм в БФ Баскетбол все намира начин да ни напомни, че структурата не носи екипа с номера на принципността!

Виолина Кочева, най-важното е, че си оставила историческа следа не само като резултати, но и като спортист, който винаги е отделял внимание на младите таланти! Това е националният пример за всеки ден, а и за време като коледното днес!

Станислава-Владимира Станкова