Всичко и навсякъде опира до човешките взаимоотношения

Смяхме се, когато Слави Трифонов каза, че в политиката е като в любовта. Но е абсолютно прав, защото всичко и навсякъде опира до човешките взаимоотношения.

От този ъгъл голямо кокетиране пада от Областна администрация Хасково, но извън рамките на публичното съпружество.

Не вярваме на пустословие, и то от първо лице единствено число. Управленската поведенческа комуникация предпочита първо лице множествено число с чувство на единство. Местното управление няма задължения да менторства със заповеден тон, а да изявава личен пример чрез почтеност и принципност.
С този стил на работа е препоръчително областният управител Минко Ангелов да запознае доверената си подчинена, изпълняваща длъжността заместник областен управител, ако, разбира се, той е преминал успешно през този урок.

На вчерашния поетичен рецитал, посветен на родения в Хасково световноизвестен поет Атанас Ванчев дьо Траси, не се яви нито един представител на Областна администрация Хасково, въпреки че такава покана бе отправена. Оправдания с тайминг и кратки срокове биха фалирали като достоверност, отчитайки динамиката, с която следва да се справя администрацията. За сметка на това заместник областният управител Виолета Желева размаха пръст към творците чрез поздравителен адрес, поучавайки ги какво да правят – да се учат и завещават.

“Скъпи творци, учете се от Атанас Ванчев дьо Траси и оставете зад себе си литературно наследство, с което да се гордеят поколения напред.”

Но същите тези творци не бяха достойни дори и за публикация в официалната интернет страница на Областна администрация Хасково. Срамен пропуск. Незаслужили управници за културно богатство.

Но пак да споделя мисълта на Слави Трифонов:
“За мен това с подкрепата е като в любовта – когато ти подкрепяш и теб те подкрепят. Ако само ти подкрепяш, а теб не те подкрепят, нещо не е наред.”

Е, Община Хасково не остана по-назад, като покани имаше и към кмета Станислав Дечев, и към заместник-кмета Мария Вълчева. Нямаше ги, нямаше и поздравителни адреси. Заети са вероятно. С други политики. Избирателната политика на посещения не е най-ефективната електорална тактика за постигане на резултати. От толкова разделителни линии драсканицата превзе цялата площ.

Какво повече да искаме като идейници, деятели и организатори на новото време, при положение че имаме на територията си млади хора като Антон Атанасов?!

Аз пък егоцентрично се изтъквам, че след няколкомесечна работа, ала и упоритост, научих ръководителите на Областна администрация Хасково как се пише “заместник областен управител”.

инж. Станислава-Владимира Станкова