Гейм, сет, Григор Димитров!

Това, което прави Григор Димитров, е не просто успех, а историческо достижение под българското знаме. Историческо!!! Ден след ден пише история.

Едно от най-големите му достойнства от живота към корта и обратно през всички тези години в тура е обективната му самооценка къде се намира той спрямо професионалната среда и колегите му.
Никога никого не е обвинявал, никога не е търсил вина другаде, никога не е използвал ситуации или хора за оправдание. За разлика от други български спортисти.
Точно заради това и днес е този, който е – най-добрият български тенисист за всички времена. Едно от най-бележитите тенис имена в света, запечатани завинаги с идентичността си.
Това, което е положил и дал от себе си, е необятно като физическо и психическо изхабяване, но днес виждаме как всичко това той е превърнал в истинско майсторство. Това са и годините на съзряване, мъдрост и удоволствие от това, което прави. Е, той си го изработи по най-добрия начин, докато едни и други все се намираха в одумки през годините. Да, същите сега му ръкопляскат на крака.

Днес слушам всякакви новинарски емисии да отразяват рекорда му, историческото му постижение в Маями, като не го отбелязват, а сякаш е разходка за рутинна победка някъде там, дето с нея и без нея – все тая. Наистина, за емисията е все тая, ама това е най-хубавото на постиженията – не подлежат на заличаване, омаловажаване или изопачаване. Те са такива, каквото са!

И в този смисъл не съжалявам как отразяват личностните му и общественозначими успехи. Съжалявам ги за това, че не ги разбират. Все едно да грее слънце, а ти да тичаш на тъмно в пещерата.

Отсъстващият ангажимент за възпитание и спортна грамотност от медиите към децата е не просто изостанал манталитет. Това е препятствие за системен прогрес в този сектор.

Григор Димитров е България, където и да е по света! И влиянието му върху младите хора е по-силно от всяка една посредственост!

Гейм, сет, Григор Димитров!

Станислава-Владимира