Героят не е масовият редник!

Днес по програма имах редовна поредица от срещи с истинската интелектуална сила на обществото ни – доказани мъдреци в сферата на образованието, медицината и изкуството. Някои от тази общност за съжаление вече не са сред нас, но ги пазим неизменно в алманаха на българския благороднически цвят.
Разговорите ни по естествен път все се отправяха към политическата среда на действителност днес. Разочарованието от нищожността на познания и експертност в управлението нагръчкваше лицата им до чутовност, но мъдростта и професионалното им завещание снизходително и благосклонно преместваха жест за подход към оптимизъм в трудност. Не помнят държавата в по-унизително, негодно и пагубно състояние. Но аз вярвям, че щом тях ги има, ще оцелее и националната ни ценностна система, макар да са единици, макар 70% от българите да са без висше образование! Героят не е масовият редник, героите са рядка отличителност на храбрия, решителен и можещ душевен и нервен потенциал!
Що се отнася до управляващите – няма как чиновници без базови познания, разхождащи се по картата на българската съдба по нечист начин, а и стигнали до нея по идентичен ред, да знаят за реалностите на хората и да проявяват морал и действия за живот в достойнство!

инж. Станислава-Владимира Станкова