Грозното лице на българския баскетбол! (ДОКУМЕНТ)

ОТГОВОР ОТ БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ БАСКЕТБОЛ

Уважаеми дами и господа,
спортни деятели, любители и приятели,

това е грозното лице на българския баскетбол!

Да изтъкнеш починали баскетболни деятели, за които документални филми не са създадени, като аргумент да не се създаде такъв за Спас Натов, е тежко изпитание за оцеляването на катастрофиралото баскетболно общество под шапката на БФБаскетбол. Пропускът с почитането на споменатите имена от гледна точка на предложената продукция е още по-голям срам за функционирането на федерацията.

Не приемам за етичен вкус да се дават мнения и определения за кого случилото се каква драма е, да се вменяват чувства и усещания, да се насочва към тъга и мъка, тъй като личният свят на всеки човек е неприкосновено пространство, дори и по Конституция.

Искането ми за документален филм със спортния живот на Спас Натов беше провокирано до голяма степен от бездействието на федерацията по неговата почит и изопачаването на кариерата му в ефир. Създаването на документален филм за Спас Натов е възможност да се постави началото на подобна уважителна инициатива и би трябвало да се почувства с добронамереност.

БФБаскетбол би следвало да счита за неудобство да поставя структурата си в крепителен елемент, а не в основен строител на мрежовата легенда на баскетбола у нас, изтъквайки, че федерацията би подкрепила някоя медия или ентусиаст в такава инициатива.

Да се наслагват думи като “съдейки” и “осъдително” на фона на починали личности, гордост за нас и за българския баскетбол, е меко казано необоснована арогантност.

Така би могъл да отговори само човек, който е чужд за българския баскетбол, а Виктор Кирков се чувства по всяка баскетболна есенция именно като такъв.

Питам се какъв ентусиаст точно е Виктор Кирков, тъй като липсват редове на професионализъм от подписания от него отговор.

Уважаеми дами и господа,
спортни деятели, любители и приятели,

със съжаление заключавам, че не съм чела по-срамен и непристоен текст.

инж. Станислава-Владимира Станкова