Драган Петричевич, благодаря ти!

Получих този официален екип на мъжкия румънски национален отбор по баскетбол от Драган Петричевич, но това не е просто пратка или подарък. Това е свидетелство какво значат истинските човешки взаимоотношения и кое е основополагащото за тях. Това е приятелство, без значение от време, години и разстояние!

С Драган се запознахме през септември 2016 година на международен турнир в Самсун, Турция. Оттогава до ден днешен взаимното ни уважение е неразрушимо.

Бих казала, че се гордея, че го познавам, и че имам честта да бъда част от човешките му разбирателства.
Да си треньор е призвание, това не е професия, която всеки при желание би изпълнил със съдържание, стойност и история. Драган е не само треньор по призвание, но той е човек с висок морал, принципност и отдаденост към всичко, което прави. Когато се запитаме какво точно е честната игра, какво точно е феърплей в спорта – Драган е неизменно там, за да ни го показва като пример не само в професионален план, но и като човек с послание към младите спортисти.

Понастоящем Драган е старши треньор на румънския Тимишоара, както и национален селекционер на мъжкия представителен тим на Румъния.

Винаги съм носила отлични впечатления и добри чувства към Румъния, тъй като през спортната си кариера неведнъж съм получавала уважение, признание и гостоприемност от тяхна страна, от страна на треньори, фенове и представители, независимо от битките на терена.

Е, Драган Петричевич, благодаря ти, че отдаваш времето и енергията си, за да ни възпитаваш чрез примера си какви трябва да бъдат човешките взаимоотношения и какъв трябва да бъде достоверният и почтен път на професионалиста.

П.С. Благодаря ти, че подкрепи и беше част от Мотивационната инициатива на Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна”!

Станислава-Владимира Станкова