Електорален спад на равнище структура

Електорален спад на равнище структура. Играчите от големия шлем с изкуствен електорален прираст към формацията ГЕРБ/СДС в област Хасково.
ГЕРБ в област Хасково бележи сравнително пропадане с парламентарните избори през 2017.
Медийните коментари за поражението на водача на листата не спират, като същият през 2017 взима 4453 гласа, а сега – 1383.
През 2017 за ГЕРБ (при самостоятелно структурно представяне) в областта са дали вот 37 830 избиратели, като не се наблюдават напористи граждански “преференциалисти”. През 2021 избирателите вече на колацията ГЕРБ/СДС в областта са 41 192.
Сега обаче разликата е в индивидуалистите от гражданската квота, които чертаят субективни си желания за парламентарното пространство, без особен интерес за партийната устойчивост, което се доказва и чрез дебалансираното състояние на партията при националната карта, и чрез разрушението на дълголетните гербаджии, като гласовете за кандидатите (“преференциалисти”) от гражданския голям шлем в тотал са 12 883.
Отчита се, че избирателите не вярват в подредбата на листата, а действат според механизмите на преференцията и потърсения им глас.
Партийната структурираност на ГЕРБ в областта е като излиняла тъкан, а моделът на бизнесмените от гражданската жадна квота е в свободно плаване до най-изгодния следващ пристан.
Къде са кадрите на ГЕРБ в областта с високо електорално одобрение?

инж. Станислава-Владимира Станкова