Елена Станкова: “Говедаров ще ходи с високо вдигната глава”

Станислав Говедаров е емблематична фигура за отбора на баскетболния Ямбол. В последните няколко кръга той не може да бъде забелязан в редиците на тима. Едно техническо нарушение, което му е отсъдено в последния двубой, в който той взима участие на 16.03.2019г срещу Левски, е достатъчно да отвори Кутията на Пандора! Освен обичайните злини, които може да предизвика съдията Венци Великов с отсъжданията си в полза на отбора, на който е “дежурното присъствие”, тук се разкрива и друг демон!
Очакванията на Говедаров да види и получи адекватна реакция от треньора си Иван Чолаков са напразни!
Липсата на достойна позиция да бъде защитени отборът, състезателите, организацията, за която би трябвало да милее и самият Чолаков, са причина за напускането на един от стълбовете на ямболския баскетбол! Какво кара Чолаков да навежда така глава е загадка и за феновете!
Ето и коментарът на Елена Станкова по темата, взет от мрежата:
“Не е тайна за никого какви са зависимостите в българския баскетбол! Не съм съгласна, че се управлява мутренски, защото тук просто някой се е вживял в тази роля, а другите са се самоунижили до безкрай да слугуват в тази пародия! Свикнахме да познаваме симулативното поведение на въвлечени състезатели, но най-жалкото е, че и някои треньори приеха тази роля! Въпрос на морал! Е, никой, гледал Говедаров през годините, не би се усъмнил в пределната му лоялност към баскетбола и клуба, на който посвети почти цялата си кариера, като блестеше за отбора си! Но съмненията падат на друго място, за поведението на други хора! Аз нямам съмнения, защото в работата си се убедих, че и те са поробени до степен, в която трябва да застанат против душата си и убежденията си! Да, г-н Чолаков ме убеди в това! Няма проблем за Говедаров, той ще си ходи с високо вдигната глава! Няма проблем и за тези, които винаги могат да си поръчат Венци Великов! Има проблем обаче за всички, прекършили глава, защото са си я отрязали сами!”