Елена Станкова: “Ние сме външните белези на един вътрешен свят”

Елена Станкова:

Често чувам да се казва, че никой не бил виновен за външността си, така се бил родил! Това е съвършено невярно, най-хубавото в живота е, че всеки някак се е родил, и че всеки има шанса да бъде уникален! Как да изглеждаме зависи само от нас! Дали да сме елегантни, скромни, женствени, брутални, екстравагандни, нелепи, благородни, добронамерени и прочее, зависи само от нас! Нашето светоусещане е нашият най-ярък белег върху външността ни! Ако мислите ни насочват към усмивки, ние имаме най-щастливите устни, ако имаме плам в сърцето, имаме най-огнените очи, ако сме си ние, уникални сме!
Оказва се, че тежко е да сме НИЕ, да сме естествени, да се радваме на малките неща, които носят щастие, да нямаме комплекси, да не се съревноваваме, а да другаруваме, да сме разказвачи на хубави истории, да сме изпълнили с удовлетвореност вътрешния свят! Вътрешният свят се формира, но и тук решаващият фактор сме НИЕ! Цялата ни житейска борба е за един хармоничен вътрешен свят, който да изгради хармонични общества!
Да сме грозни или хубави решаваме сами! Ние сме външните белези на един вътрешен свят, но и за двете се изисква висока доза хигиена!