За кого да гласуваме?

За кого да гласуваме?

Ако в България съществуваха потенциал и обществена отчетност за обединителен характер, партиите щяха да се свеждат до максимален брой от 4 структури.
Културата при коалиционно проектиране е поредното деформирано управленско презентиране, навяхвайки едно търсено етично управление, изкоренявайки прозрачността и коректността.
Актуалните коалиции, които са претенденти за виза към парламента днес, са в сподирена вътрешна безредица, като достатъчен предупредителен знак и за опасение сред гласоподавателите. Вътрешни сплетни и машинации, бутане на съпартийци от палубата, борба за скрито надмощие с унищожителен и непочтен “партньорски” стил и всичко, забъркано с подправките от българския казан в ада.

Все още нито една коалиция не е предоставила публичен анализ не за предимствата, а за недостатъците от създаването на коалицията, разбира се, и концепция за справянето с тях. В представянето на цялостната картина се съдържа реалната преданост към народа. Така се дава истинска възможност на избирателите да вземат демократично решение при гласуване.

Разглеждайки критично кандидатите за управление на страната, едно е сигурно – ние, гласоподавателите, следва да направим доста компромиси спрямо разбиранията ни за успешно управление, отстояването на българската идентичност и фокус върху моралните връзки между хората.

Ще дам гласа си за ясно дефинирана и структурирана партия, не коалиция, редом със споменатите компромиси от уловени неточности, за да запазя правото си да търся отговорност при неизпълнение на декларираното, както и да знам, че съм демократичен гражданин, който държи на ценностите, екипа и уважава успехите и пътищата на хората.

инж. Станислава-Владимира Станкова