Здравейте в понеделник 27 септември – свобода и страх

Здравейте в понеделник 27 септември. Да посрещнем новата седмица, заредени с чувство за хумор и емоция за подем и щастливи преживявания.

През изминалите дни видяхме и чухме, при реакция на познатото “купуване на гласове”, доста пенлива словесна осцилация при амплитуда на махалото от точката на действителността до точката на така плахото самоокарикатуряване при ефирна сатира към електоралното убеждение.

В общия случай винаги се хвърляме в изумление и затруднение при дефиниция на подобна психика, знаейки предизборните акции на терен, да се говори при дяволуване от единствената пропътувана дистанция “търсен ефект-достигнат дефект”.

Огледалото, драги, поглед в огледалото е обезателен.

Анатомията на лъжата в политическата ни среда дори не може да се изтъкне с елитни състезатели на металъжите, които се считат за висш пилотаж, като аматьорският ешалон ни свежда до така елементарните сплетни, прикривания и несполучливи опити за изопачения и дезинформация.

Е, понеделник е, мили хора, за едни денят е свобода и щастие от поредния старт, а за други – страх от падането на шлюза до беизходното заплетено съчетание на схванатите, негодни и кекави политически физкултурници.

Понеделник 27 септември е, да дадем на света истинското и достижимото! И горещо кафе!

инж. Станислава-Владимира Станкова