Знаете ли какво е клопка, политическа клопка?

Знаете ли какво е клопка, политическа клопка?

Това е не съвсем добре и хитро скроена примка, с цел подмамване на лица за подкрепа на удоволетвореност от личността към структурираността на нечистите подбуди.

Всеки ден, навсякъде.
Партийните труженици се движат някак предпазливо в уж решителната си предизборна кампания, оглеждайки се за капани от други партийни труженици, тъй като страхът не се помества в онази далечна и безусловна бран за страната, онази героичната, а отива в онова кътче на човешката малоценност при злепоставяне на вече така или иначе ясните причини за шумните и вулгарни изблици. От съществуването на тази клопка е най-вече движението на треперещите юнаци – движение от подозрение към опасение. Ала истината винаги чака. Чака най-точния момент!

И така психопатологичните политически представители носят не номера на бюлетината на ревера си, а индикацията, че от роля на потиснати са в готовност да станат потисници заради онзи компесаторен принцип за навлизане във властта, който очертава липсата на самоуважение, но обуславя “порочният кръг” на Фройд, задействащ веригата секс-напрежение-агресия-секс, който е проследим и във фактическата масова деморализация при политическото фрустрирано бягство на кандидатите от чувството за вътрешна безизходица.

Всичкото зло на земята произтича от недобре устроените мозъци и сърца на хората. (Петър Дънов)

Но най-хубавото е, че има ХОРА и хора, а този контраст винаги ще съществува – като Бай Ганьо в операта, както бозавите му дрешки се хвърляха в очи като контраст с общия тъмен фон на костюмите.

Винаги има за кого да се гласува! Именно този избор е възможността за противопоставяне срещу разчетените и разбрани отклонения, противопоставяне отвън навътре!

инж. Станислава-Владимира Станкова