Искрен Красимиров става част от Elena Noble schooling

Искрен Красимиров е доктор по кинознание и киноизкуство и основател на НЕзабравимата България, като се присъединява и към екипа на Elena Noble schooling.
Той е режисьор по образование, актьор по душа и апостол по професия и призвание. От творческо семейство, пълно с хора на изкуството. Отбелязва, че е имал хубаво детство. Завършва гимназия в родния си град Мездра, където започва работа едва на 16 за местната кабелна телевизия. След това продължава работата си във Враца като кореспондент за БНТ и други национални медии. Успоредно с това завършва Частен Арт Колеж по екранни изкуства в София, с отличие „Най-добър оператор“ на Випуск 2010г. Продължава образованието си в Нов български университет, където завършва последователно бакалавър (Кино и ТВ оператор), магистър (Филмова и ТВ режисура) и доктор (Кинознание и киноизкуство). Преподава в НБУ и ЮЗУ в Благоевград, когато намери време между другите си изяви и участия.
Съвсем случайно в разговор с негова бивша учителка, когато изтичат исторически данни от турските архиви, с които се уточнява целият състав на Ботевата чета, разбрира за Ботевия другар и негова праотец – Никола Вълчев Минков. Тогава животът му се преобръща на 180 градуса и започва революцията в съзнанието си. Животът му се променя със създаването на първия филм за Ботев през 2013г. и основаването на „Незабравимата България“ през 2015г.
За последните 5 години Искрен Красимиров е провел над 1000 урока по родолюбие в училищата у нас и в чужбина.

Четете още на https://elenanoble.org/искрен-красимиров-става-част-от-екипа/