Морал тука няма!

Морал тука няма!

Георги Марков преди часове издигна кандидатурата на Петьо за предстоящите президентски избори от фейсбук. (така Румяна Коларова нарича Петър Стоянов – Президент на Република България в периода 1997-2002).

Страх ги е, страх ги е от истината, от свободата, от познанието, от принципите, от моралните лица. Седалките на въртележката болно скърцат от поемането на едни и същи игриви персонажи, а сделките са антидобродетелно бреме върху поколения напред.

Народ в безпорядък, народ под отломки, народ насред подигравка, народ под сянка!
Но народът си остава най-важната фокус група, която в ден днешен не успява да бъде разшифрована и разчетена. Не се желае, след като в неспир се лудува с аматьорски трикове за съставяне на правителство. За изневярата към приоритетите и исканията на народа няма такава сляпа любов, която да прости и продължи без поглед. Едни си сменят мнението в рамките на два дни, други демагогстват с предложение за минута, угодно и интересно за дадена аудитория, като нито една формация не следва предложенията си за управление и човешки ресурс, за които всъщност ние гласувахме.

Политическата култура в България не съществува, особено при управленска конюнктура без актуализация. Разпръснатите десетки партии правят същото и с населението, като това само по себе си е национална системна подривна дейност.

Плячкосването на народа на парчета и безсилието за оздравителен режим подсказват към мисъл за друга форма на държавно управление.

Политиката е житие и битие, а философските мисли например на Аристотел и Платон още от преди новата ера не намират изпълнение и до днес.

“Good people do not need laws to tell them to act responsibly, while bad people will find a way around the laws.” – Plato

Морал тука няма

инж. Станислава-Владимира Станкова