Нима не знаете?!

Премиерът Николай Денков във връзка с поредния убит човек на пътя – дете:
“Трябва да търсим такива мерки, от които хората да ги заболи – да знаят, че ако направят нарушения, след 5 мин. могат да получат електронно съобщение, което да им каже, че ще бъдат глобени.”

Говорите с пълни и гнусни усти, после се целувате във вонящия дъх от лъжи. Пък се и шумно храчите. Размазвате с крак. Пък се и навеждате, и с ръка забърсвате, че да се и здрависате полуизправени!

НЕ искате да оздравите възпитателната система в израстването на младите хора, за да не се стига дотук. Никога не сте имали такива намерения. Не Ви боли, че друсате децата от малки, стотици килограми наркотик месечно потъват в градовете по вените на децата, докато част от тях не узреят в престъпна кожа, за да погазват, газят, премазват и убиват! Нима не знаете?! Нима не знаете, че се давят в зависимости?! Не Ви боли, че поколенията се движат винаги в обратното движение на правилата, че така се и работи с тях в учебните заведения, и така се вирее в лешоядната среда на улицата.

НЕ искате да оздравите възпитателната система в израстването на младите хора, за да не се стига дотук, след като преди избори не позволявате на Ваши да се борят на терен за промяна честно, робски ги подчинявате да чакат нареждане от спалнята за договорености, където чукат на вратата и други мераклии спасители да скочат в омерзените завивки, и вече по-групово да договаряте!

И бизнес кръговете Ви са същите – лапачи без съвест! Лапачи без социална отговорност! Нима не знаете и те колко стриктно се движат по закона!?

Търсите да ги заболи, вместо да търсите начини не за болка, а за възможности децата да се образоват в морал и отговорности, за да градят те живота в ред, сигурност и ангажираност към други хора и среда. Това не става с лапане! Това става с много отдаване на възпитание и добродетели, дисциплиниране и контрол във всеки един момент, както и изграждане на адаптирана към тези процеси инфраструктура! Това става и с приоритизиране на СПОРТА в държавата!

Някои ще ми кажат, че това би било пречка за тях, и ще са прави! Защото България за тях е хитрина, а не Родина-кауза!

Станислава-Владимира