Облачно се очертава над Областна администрация – Хасково

На изслушване днес в парламента служебният премиер Гълъб Донев отговори на въпроси, свързани със сигнал за корупция срещу областния управител на област Хасково Минко Ангелов, като заяви, че са уведеноми Прокуратурата на Република България, МВР, ДАНС, Комисията за противодействия на корупция, а в рамките на няколко дни се очакват първоначални резултати от стартиралата от МВР проверка.

Доста облачно се очертава над Областна администрация – Хасково, но пък за сметка на това там се опъва един гостоприемен и широко разпънат чадър.

Благи хора, знаете ли, Астерикс и Обеликс мислели, че британците носят чадъри, за да не им падне небето на главата, но чадърът на областния управител Минко Ангелов си е направо шпионско оръжие за лични и користни цели, което обаче не само има годност да стовари невидими досега висини върху него, но и да помете много и още.

Минко Ангелов е три пъти назначаван в служебните правителства на Румен Радев, а поредицата от сигналите ми до президента във връзка с нарушения на областния управител датира от 2 юни 2021 година.
Същевременно на изслушването служебният премиер Гълъб Донев каза, че “по отношение на корупцията служебното правителство ни най-малкото има някаква вина за ситуацията, която е създадена”. Това обаче не е съвсем коректно, тъй като, ако бяха обърнали внимание на подадената поредица от мен, областта нямаше да е заложник на престъпен и аморален ход на управление. По тази линия съучастие в мълчанието относно нарушенията на Минко Ангелов носят още Мая Манолова и Стефан Янев.

П.С. Смиляна Нитова не е най-точното лице да говори за почтеност от трибуната на НС.

инж. Станислава-Владимира Станкова