ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ

Хасково, потъпкаха ти достойнството, вярата те крепи. Хасково не сме всички ние (както подстрекателно демагогства “ПР” на община Хасково), защото Вие, уважаеми управници, тук, дължите на града живота, за който хора са оставили целия си път, та да може вятърът днес свободно и величествено да развява знамето на Република България под звуците на химна.
Как и защо в други градове в страната, управлявани от същата партия, може всяко нещо да бъде позиционирано с приличие и пристойност, а тук потискането на гражданското самочувстие да граничи с открит и нехаен отрязък на невалидност при всяка действителна важност?!

В Стара Загора:

https://tvstz.com/2021/02/18/starozagortsi-se-pokloniha-pred-pametta-na-apostola-na-svobodata/?fbclid=IwAR1qcxep9bDBECSGXgh-BnshKi6adGTAtbbCisUIvJuFwg8VUYhB9x13rm4

“Под звуците на националния химн, изпълнен от военния оркестър на Втора механизирана бригада, бяха поднесени венци и цветя от Община Стара Загора, Общинския съвет Стара Загора, Втора механизирана бригада, Министерство на отбраната, Областния управител, Старозагорска митрополия, Тракийски университет, Средно училище „Васил Левски”, от патриотични, обществени и политически организации, много граждани…Със специална програма от 16 до 19 февруари учениците от СУ „Васил Левски“ отбелязват паметната дата.”

В Хасково:

https://etv.bg/…/khaskovo-pochete-pametta-na-vasil-levski

Кметът на Хасково Станислав Дечев говори за грехове, а квалифицирането на подобна почит посочете Вие. Всичко в Хасково извън интереса на обществени поръчки и действия в този ход се тактува пренебрежително с типичното “отбий номер”. Занемарените елементи от държавния протокол са еднозначни с натъпкването на националистически фрази, които остават неостойностени по примера на Областния управител на Хасково Стефка Здравкова.

инж. Станислава-Владимира Станкова