Очаквания, стандарти, резултати

Грижата за общността е грижа на всеки един от нас.

На практика обаче личността и бизнесът режат крилата на потенциала с отсъствие и неразбиране на смисъла от дейност в обществена полза като измерител на социалната отговорност и КСО.

Тук се интересуват само дали съм със сутиен или без сутиен!

Преди време ми се обади местен бизнесмен, в нелоялност към партийната си съидейност, да ми презентира мнението си неграмотно, с опити на налагане и невъзпитание, във връзка с друг местен представител. Направо ми каза: “Знаеш ли какво са общинските съветници и народните представители? Едно нищо!”. А човекът преди време бил общински съветник!

За толкова години концентриран ресурс в бизнесмени като него, попитах го аз, какво са направили за общността и защо за толкова време не са се обединили, създавайки организация в обществена полза. Възмутен ми каза, че не могат да вземат или да вършат неща вместо държавата. Аз пък го контрирах, че всяка бизнес структура трябва да има КСО. Настъпи рязък завой.

Днес ме подпитват и изчезват кой си бил почивал! Обезпокоително е, че замотавате двете линии на важност – от една страна, че грижата за общността е грижа на всеки един от нас, независимо от раса, политика, статут; от друга страна, че основен двигател за решения към общественото са хората, които заемат места в управлението, за да са отговорността към общността с активност по правомощия и обществена инициативност. Аз съм неуморна. Критикувам и съм безкомпромисна към установените нередности. Динамична съм. Срещам се с хората. Имам чуваемост за контратези и аргументи. Търся истината. При състоятелни обосновки, пояснения и запознаване на политиките на работа, независимо от среда и сектор, подхождам с цялото си уважение особено когато с хората се гледаме в очите. Така се случва съединителната обществена тъкан на ангажираност, от която всички да очакваме резултати!

Не знам кога ще надраснете себе си, но потенциалът и проблемите нямат време да Ви чакат! Имате стандарти да догонвате, за да може да се създават условия за изпреварващо движение!

инж. Станислава-Владимира Станкова