Посветено на Хасково!

Любими, незабравими и феноменални приятели, граждани, привърженици и фенове,

поздравявам Ви днес, 5 март 2022, във връзка с навършването на 5 години от първия и исторически златен успех за град Хасково в колективните спортове, последван няколко месеца по-късно и от следващия такъв – “Хасково 2012”, носител на Купа България 05.03.2017 (исторически златен успех за град Хасково, исторически златен успех в колективните спортове в цялата историята на град Хасково); “Хасково 2012”, държавен шампион на Република България 30.04.2017 (исторически златен успех за град Хасково, исторически златен успех в колективните спортове в цялата историята на град Хасково).

Важните сте Вие, гражданите! Успехите са общи! Успехите са на град Хасково! Вие доказахте, че сте най-добрите, най-истинските и постиженията нямаше да се случат без Вашата подкрепа! Благодаря Ви!

Елена Станкова, към теб започвам с думите “Благодаря ти!”.
Ти създаде, изгради и разви “Хасково 2012” до златните върхове, създаде колектив не само в рамките на отбора, но и в предела на града, привлече международна подкрепа. Интегрира малки и големи, построи спортна общност, за която спортна зала “Дружба” се оказа тясна, и до името на град Хасково постави печат “Кауза”.
Това, че си първата жена треньор в историята на българския баскетбол, спечелила златен дубъл в един сезон, не промени теб, не те промениха и всички награди до името ти, но ти промени представите, като отвори хоризонт, прокара път за всички дами в баскетбола, да вярват, да могат, да търсят успеха за развитието на спорта.

Следва да се благодари и на средата, и на противниците, защото “Хасково 2012” се гордее с постиженията си и значимостта им, тъй като конкуренцията при достигането им в най-силната национална лига беше завидна, достойна за европейския елит.

Постижения на “Хасково 2012” за град Хасково – 2012 г. – 2018 г.:

Държавно първенство по баскетбол жени 2017 г. – златен медал
Купа България по баскетбол жени 2017 г. – златен медал
Държавно първенство по баскетбол жени 2016 г. – сребърен медал
Купа България по баскетбол жени 2015 г. – сребърен медал
Държавно първенство по баскетбол жени 2015 г. – бронзов медал
Купа България по баскетбол жени 2014 г. – сребърен медал
Държавно първенство по баскетбол жени 2014 г. – бронзов медал
Турнир за Купата на кмета на Димитровград 2013 г. – златен медал

Награда за клуб с най-добре развита социална дейност /НБЛ/ (2014)
Награда отбор на годината /Община Хасково/ (2013, 2014, 2015, 2016, 2017)

ХАСКОВО Е ЗЛАТЕН СЪС СПОРТНО НАСЛЕДСТВО! ИСТОРИЯТА Е НАПИСАНА, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС!

П.С. Легендарният баскетболен статус на Станислав Станков – Шошо не само постави началото на “Хасково 2012”, но и не спираше да го зарежда с истински професионализъм.

инж. Станислава-Владимира Станкова