Протежета късат държавната глава

Харесвам много словата на президента Румен Радев. Действията обаче са друго нещо. Получава се тънка подигравателна самоирония по линия на устното му повествование, тъй като бившият вече областен управител на област Хасково, Минко Ангелов, цял е облечен в негативните нотки, отпращани към ГЕРБ и ПП от държавния глава. Направо невероятно, ще кажете. Но пък Ангелов, оказва се, истината е казвал всеки път, перейки се публично, че е протеже на президента.

Днес научаваме, че “МС освободи Минко Ангелов от поста областен управител, за да стане част от екипа на министъра на икономиката Никола Стоянов във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление”.
Последващото, че Ангелов щял да допринесе за борбата с инфлацията със своя опит, е като кратък хумористично-сатиричен разказ срещу обществените недостатъци.

Самообезличителни са всякакви речи от звучния телевизор пред напудрения микрофон, когато хората са на терен и знаят какво, защо и как се случва, но и от кого.

Сигналите ми до президента Румен Радев, датират от години назад, свързани с наркотрафик, изоставени в съседни на Украйна държави български студенти, които нямат възможност да се върнат в България заради корупционните практики в някои образователни звена, сигнали, свързани с нарушения от страна на Минко Ангелов, и още. Отговори няма. Само за едно се търсят отговори – как ще бъде разделена завладяната територия.

“Преди дни вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че срещу Ангелов тече втора проверка.”
Първата потъна в дълбокия архив. Е, при нужда, ще се извади.

Редовно правителство ли се търси наистина?! Къде Ви отиде демагогията за провеждането на честни избори, като седмица преди вота изваждате от звеното областния управител?!

Обикновено точно такива протежета късат държавната глава.

инж. Станислава-Владимира Станкова