Сектор “Спорт”

🔵СЕКТОР СПОРТ🔵

Уважаеми граждани,

с оглед на това, че моят фокус е върху образованието и спорта и съм привърженик на системата “Образование и спорт ръка за ръка”, проучвайки, се спрях на програмата на Има Такъв Народ, тъй като съдържанието е сондирано по елементи с проследима идейна активност както в масовия, така и в професионалния спорт.

🔷Ревизионните намерения на партията към дейността на ММС, акционерните дружества държавна собственост, които стопанисват, поддържат и управляват спортната база на ММС, спортните федерации, Антидопинговия център към ММС и спортните училища са задължителна първа стъпка към изграждането на цялостна държавна политика в сектор спорт.

🔷Има Такъв Народ предвижда създаване на административни звена на ММС във всички области с цел координация на националната политика в спорта с органите на местното самоуправление. Такава реформа е от значение при обхвата на покритие на политиката до всяко кътче, имплантирайки отговорност и в общинските структури.

🗳Докато едни ритат мач с една ръка, а други превръщат спорта в строителна дейност, в Има Такъв Народ се демонстрират познания по описаното и оценяване на сектора по важност, а електоратът остава да проследи пътя по изпълнение, редом с условията за това.

Позволявам си да извадя едно изречение и от програмата на партията в сектор Образование и наука:
“Насочване на изпитното съдържание към национално и социално значими дисциплини, водени от 🔹Български език и литература🔹.”
Знаете, че моята кауза е свързана с отстояването на българския език, а неграмотността от екрана изисква да сме изключително строги към всеки политически представител в това направление, за да знаят младите хора, че грамотността е тяхната изключителна репутационна марка.

инж. Станислава-Владимира Станкова