Страхотни сте! Благодаря Ви!

Аз Ви благодаря, на всеки един, че продължаваме заедно да мотивираме към човешкия фактор за среда на уважение и взаимодействие чрез чисти взаимоотношения и пример, и така да отличаваме човечността като непреходна.

Защото градим екипно!

Страхотни сте! Благодаря Ви!

Станислава-Владимира

……………………………………………………………………

С посрещането на месец февруари и рождения ден на председателя на Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна”, Станислава-Владимира, използваме възможността да изкажем благодарностите си към нея, както и към всичко, което гради и отдава всеотдайно в работата си. Защото всичко, което прави тя, го прави с кауза и смисъл.

Станислава-Владимира олицетворя професионализма, като водещи за нея винаги са грамотността и социалният и уважителният подход в процесите. Чрез мотивирането и трансфера на знания към деца и младежи, тя поставя фундамент: спазване на правила – както към грамотността, така към науката, така и към институции и хора. Поставя като най-значим човешкия фактор, че силата да се разбираме е чрез словото, отричайки агресията и непристойността в поведението. Така насърчава към отговорност и спазване на правила от зададените в училище и университет до законите в цялост. Станислава-Владимира интегрира своите партньорства с личности от цял свят до младежите чрез инициативи, създадени по нейна идея. Така насърчава по-неуверените, като засилва международната подкрепа за общо развитие на личността. Друг основен фактор, който застъпва, е зачитане на различието чрез методи на разбирателство, но и справедливо отношение към хора, независимо от положението им.

Работата й в обществена полза стартира от детска възраст и продължава и до днес, като са проследими резултатите, както и развитието на нови проектни линии, които да обхващат по-широк таргет и различни сфери. Превенция на деца, отстояване на грамотност, прилагане на таланта практически, реализиране на личности, именно чрез образование и спорт, част и от списание CODIFY, ангажиране и интегриране на цял младежки таргет и като градска устойчивост.

Инициативността й, която е насочена към общността за образование и квалификация, да бъде същата тази общност конкурентоспособна в международен план, но и да държи потенциал за развитие тук, тя обвързва и във връзка със спорта, и с грамотното прилагане на българския език, което дава възможност за осъзнато уважение и към други култури по света.

Станислава-Владимира следва индивидуална концепция и индивидуален подход към всеки чрез креативността си и високото си и функционално образование, с изключителен принос към таргет общности, и с принос към международните отношения чрез работата си до момента, което дава повече възможности и отваря хоризонти за сътрудничество на таргетите. Осъществява цели, които досега не са постигани в България. С цялата си професионална комуникация се насочва да интегрира и бизнес средата в страната, която е игнорирала своята корпоративна социална отговорност в дадени региони. Насърчава приноса за грижата в този процес.

Силно изявена е и чрез гражданските си позиции по различни теми, които засягат общността. За целта реализира множество срещи с институции за предложение за подобряване на средата, като изпраща и десетки сигнали за установени нередности по отговорните места. Отдава времето си за безплатни и безвъзмездни уроци и менторски програми на младежи, които пожелаят или имат нужда от подкрепа в този вид.

Завършва с отличие средното си образование. Изиграва шест Европейски първенства и четири Балканиади с националния отбор на България по баскетбол в отделните гарнитури. Отличена е с различни призове, избирана и сред 5-те най-добри. Напуска родния си град София и заминава за град Хасково, където поставя основата на професионалния женски баскетбол, създавайки сдружение в обществена полза “Хасково 2012”. Претърпява две много тежки контузии с две много тежки операции. Възстановяването я учи отново да ходи, но и да тренира морално-волеви си качества в този мъчителен и труден период, които след това обаче тя реализира за “Хасково 2012” като спортен директор. “Хасково 2012”, социален проект-феномен (отбор на годината 2013, 2014, 2015, 2016, 2017), тя разгръща в пълния му възможен мащаб. На петата година от създаването става шампион на България и носител на Купа България (исторически успехи за спортния живот на град Хасково) в Държавното първенство по баскетбол за жени. Благодарение на труда и социална й дейност, “Хасково 2012” е отличен за клуб с най-добре развита социална дейност, като успява чрез професионалната страна да провокира цял град да разбере значението на спорта, да запали десетки деца да спортуват, да ги интегрира, но и да ги възпитава на “честна игра” чрез принципи за законност и справедливост. Станислава-Владимира посещава училища в Хасково и села, разказва каква пълноценност е спортът и как изгражда силни личности, готови да се реализират успешно. Засилва превенцията сред деца от зависимости. Обединява привърженици и структури, така че град Хасково да създаде традиции и да бъде на международната сцена, както става и чрез официалната покана от Европейската баскетболна лига. Постига първите в историята международни отношения и трансфери с WNBA (най-силната женска баскетболна лига в света). Получава отличието на привържениците – статуетка с надпис “Благодаря”. Засажда седем благодарствени дръвчета към всички граждани за пътя им заедно, защото успехите са за хората, успехите са за града.
Учредява изцяло в обществена полза Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна”, като подпомага и мотивира деца, младежи и организации в образованието.
Създава Elena Noble schooling, като е основен двигател от научния екип, за допълнителни знания към таланта, покривайки таргет между 7-годишна възраст и нагоре в цялата страна.
Създава списание CODIFY, ръководейки целия процес, следвайки фундаменталната цел за грамотност и предаване на знания и умения. Списание CODIFY e първото по рода си в България, като е изцяло посветено на младите хора и тяхната мъдрост в изразяване с фундаментална цел за съхраняване на националната идентичност чрез грамотната употреба на българския език, което да бъде съотнесено като мека сила (мир) на комуникация в бъдещи партньорства и взаимоотношения. Залягат основни тенденции като самочувствие чрез образование, уважение и взаимодействие, трансфер на знания и външна мотивация. Разпространява се безплатно, като досега е достигнало до над 100 000 човека чрез онлайн версията си и печатния си вариант. Тази година на 24 май излиза специално издание за пътя на реализация чрез българските университети, основополагащи и за международната бъдеща дейност на младите хора.
Създава teamTeachers с цел разширяване на образователната общност, както и Почетен клуб “Елена Благородна” като образно събирателно общество на интелектуалци, учени, хора на изкуството, елит, чието образователно, духовно и просветно отличително културно богатство да бъде почитано с изключителен принос към хода на напредък в съответните значими сфери.
Издава две стихосбирки: “Предизвикано от…ТОЙ” и “С любов благословени”, като ги дарява на Фондацията с цел мотивация към млади писатели и жест към дарители. Споделя, че съхранението на книжовността и българския език е кауза, която застъпва в страниците на книгите, като вярва, че хората ще търсят коректното в езика ни точно както следва да се учим всеки ден, да търсим нови знания. Твърди, че създаването на колектив от съидейници, които да откриват смисъл в образователните и креативни проекти в обществена полза, е значимост, която заслужава своето отличие, така че актът си на дарение определя като естествен жест към хората с култура за развитие на обществото. Тя е първият автор, който изпраща книги на хора в Одеска област, Украйна. Автор е на теоретичната научна разработка “ПР експертиза в дипломатически алгоритъм”. Подтиква много млади хора да продължават образованието, независимо от сферата, а някои от най-изявените осъществяват мечтите си и зад граница, благодарение на нея.
Много хора споделят, че е повече от вдъхновяващ пример в различни сфери, като им вдъхва кураж и ги мотивира да не изоставят мечтите си. Основната й цел винаги е била да търси и подхранва таланта във всеки.

Станислава-Владимира Станкова е магистър по Политология. Дипломация и национална сигурност към Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”; магистър по Бизнес администрация към УНСС; бакалавър инженер към Минно-геоложки университет “Св. Иван Рилски”; притежател на професионален сертификат по Бизнес етика и отговорност към Metropolitan School of Business and Management /London, UK/.

Благодарим Ви, инж. Станислава-Владимира Станкова!

От екип и приятели на Фондация “Елена Благородна – човечността е непреходна”