Такива да бъдат!

Такива да бъдат.

Искам да виждам политици и общественици, учени и спортисти, личности в целия им спектър, да чета профилите им, да се наслаждавам на възможностите им – физически, психологически, интелектуални, професионални. Да бъдат харизматични, чаровни, сексапилни, мъжествени, да бъдат истински – защото тези качества се постигат със силата на ума, не с друго, и могат да се поднасят само по смисъла на същата тази мисловна чистота. Положителни качества, които предизвикват естетическа наслада и възхищение, които провокират ума към знание и усъвършенстване. Именно времето е този оценител, който съдържа в атестирането си и позволява само на истинската човешка стойност да продължи в него заслужено и отличително. А едно човешко обезчестяване не се нуждае от доказване, тъй като никога не разполага с ресурс за етикетиране на сбора от онези положителни качества.
И така, няма лъжа, която да премине и победи истината на живота. Така че, да се вменява, че са непочтени и непристойни тези, които показват смислено себе си в различна визуална образност противоречи на здравия разум, а човек без разум винаги остава в плетивото на собствените си намислени лошотии, душевни раздразнения и завист от възхитителните прогрес и одухотвореност на други.

Вдъхнати от живота и същевременно изпълват живота с пълноценност. Така се достигат доверие и достоверност. Така се следват ценности. Така се стъпва етично в човешките взаимоотношения. И още нещо! Това не е просто изображение! Това е много дълъг и непрестанен труд за развитие на Аза.

Благодаря на Silviya Ivanova Chalakova и проф. Yonco Mermersky, че са точният пример как човек трябва да оценява себе си достойно и да ни показва цялата си красота свободно.

инж. Станислава-Владимира Станкова