Тодор Богданов – мотиватор един път!

Една от легендите на ЦСКА Тодор Богданов дава повече от смислено интервю за CSKA BASKET BG.

Винаги ще нося привилегията, но и гордостта, че именно Тодор Богданов, макар и за кратко, беше мой треньор. Той е човек, чийто характер е категорично неподражаем – мотиватор един път! Както сам казва – “Този, който си в живота си, е това, което си си заслужил. Каквото вложиш, това е продуктът от теб. Пътна карта, визуализация.”

Независимо че след само няколко изиграни мача под неговото ръководство, навлязох в години на контузии, операции, да се уча да ходя отново, чувството ми към онзи период с него е само и единствено положително, защото знам, че всичко в живота се случва с причина! Спомням си всеки един разбор преди мач, колко точни и пунктуални думи подбираше, как всичко по него излъчваше силен характер, хъс и професионализъм в най-чиста форма! Почтеност от рода на извоюваното му място на терена – “както можех да уважавам по-опитните, така и държах на своето и имах характер.”

Видяхме се на първия мач от сезона на ЦСКА. Сякаш вчера бях негова състезателка! Говорихме си със същото настроение, винаги за победа, ама и ние винаги сме си говорили на един език. Много модерен човек, естет, култура за книгите, точен във всяко отношение до прецизност на снайпер, какъвто беше и на терена!

Това, което казва той, че “нивото на усилия, критериите ни за успех, всъщност липсата на система. Нищо не е достатъчно. Нужни са много систематична работа и конкуренция.” е най-точната представа къде сме, какво трябва да правим, върху какво да работим и накъде сме се запътили по линията на личност-колектив.

Е, Тренер, благодаря Ви, че ми дадохте на терена свободата да бъда себе си, че се докоснах до Вашата енергия за успех, защото това, което ми дадохте баскетболно, остава и днес в житейския ми почерк!

Прочетете повече на: www.cska-basket.bg

инж. Станислава-Владимира Станкова