Трудно се говори, а за управление не се и мисли!

Ръководството на Областна администрация Хасково, гледайки проведената пресконференция вчера, е самобитната разправа с гражданите на областта.

Потресаваща неподготвеност, допотопно изложение, но пък перфектен журналистически инстинкт към непресекващите ахилесови пети и немощната управленска селекция.
Заместник областните управители не знаят кога са учили, поглеждат записки, за да изкажат автобиография и встъпителна реч, употребяват думата “така” като бастун при спънатото речево поведение…да не говорим, че е несериозно като ученици да си разказват кой какъв е. Това е достатъчният признак за нивото на резултатна авторитетност и обществен принос.
Коректността изисква изговаряне и представяне на далеч по-важни неща за управлението на областта, конкретно, експертно и мотивирано.

По какъв начин ще се осъществи декларираната по-добра информационна кампания, като царството на неграмотността е завладяло администрацията?
Говори се и за открояване на проблемите в областта, откриването и представянето им в обществото, като основният проблем е в техния дом и безсрамието на длъжност експерт връзки с обществеността. Оказва се и не само там.

Мартин Узунов пък споделя, че си е подал документи кандидатурата му да бъде разгледана за позицията “заместник областен управител”, като обективно само той вероятно е бил насочен към подобно действие! Не се определя като политическо лице, по пък бил част от политически кабинет! Не успява да отговори на въпрос, свързан с поверения му ресор, какво е замеделието в региона. Той също положи усилия да премине изпитанието кога е заемал предишните си длъжности, но неуспешно. Поне редом с всеки неудобен въпрос се позиционира и свежо подсмихване.

Областният управител Минко Ангелов декларира, че няма да допусне да се прави това, което се е правило досега, но пък не е лошо да извърти глава в такъв случай към експерта си връзки с обществеността, за да изпита неуодбство пред всички нас от сервирането на подобно безчинство от страна на администрация в Република България. Сега когато той набляга на експертизата като основна значителност.

Всеки може да влезе в Областна администрация Хасково по изказаното заявление от Минко Ангелов. Нали?! Всички сме граждани, познати, приятели.

Трудно се говори, а за управление не се и мисли.

До следващото редовно правителство няма да остане здрава тъкан от подобно безобразие!

https://www.facebook.com/haskovo.net/videos/789962795247173

инж. Станислава-Владимира Станкова