Управленският лабиринт…

Да се върви винаги след ситуацията що се отнася до държавното управление е сигурно движие по възгледите на Николо Макиавели – трансформация на демокрация в анархия при фактор на вродена порочност и институционално отсъствие.
Не само че нямаме управленски иноватори с текстуален поведенчески и психологически профил, които да успяват, но дори наложената стандартизация е натрапчиво пренебрегвана, като се проследява нулева политическа коректност.
Колко дни вече се подава някакъв незадоволителен и безпорядъчен “ъпдейт” по казуса с Никола Минчев, като се има предвид, че първоизточник на информацията следва да е пресслужбата на парламента, а този принцип е задължителен, изхождайки от правилото, че първата информация е с най-дълго, но и с най-силно отражение върху обществеността.
Така проявята на “ПР” на ПП Александър Бойчев се докладва извън компетентностния прототип за обществено доверие. Последващата реакция пък на Диана Дамянова продължава фалшивия тон на тенденция за защита на неправилност с друга неправилност.
И така, като продължим с дънките при президента, извънредното публикувано изявление с партийна приоритетност, кУрОлация, омикроМ, цял състав на управленска неграмотност, размера на Черна гора от страна на Министерството на външните работи, политическото невежество при мигновеното отстрелване на Берое, премиерското бърсане на нос с ръка в лицето на МС, енергийния експерт, който си пожела разхвърляни пачки в дома, полудата за парламентарна селфи мания в парламента, еко предложението за съвместния душ, амнезията за джойнт примера, нерегламентираната намеса в ръководенето на процесите в изпълнителната власт, сантименталната реч “Просто Киро”, неспособността в повтарянето на клетвения текст, отсъствието на дипломатическия протокол, възмутителния детски, а и не само, дрескод в църковна среда и прочее…
Безредица, своеволие, безплановост, смут.
Управленският лабиринт се ръководи само и единствено по картата за вярната държавна обвързаност при сфера на политологическа, психологическа и лидерска кадърност.

инж. Станислава-Владимира Станкова