ДО ММС

ОТГОВОР НЕ ЧАКАМ!

ОБЩЕСТВОТО ОЧАКВА КОНКРЕТНИ ДЕЙСТВИЯ, КОИТО ДА ОТГОВАРЯТ НА НРАВСТВЕНОСТТА НА ЧЕСТНАТА ИГРА И ВИСОКИТЕ ПРИНЦИПИ НА СПОРТА, КАТО ЕДИНСТВЕН ПО РОДА СИ ФЕНОМЕН ЗА ХОРА С ЧЕСТ!

ЗА МЛАДИТЕ ХОРА!

“Уважаеми г-н Министър,

опитвам се да се свържа с Вас цял ден, но, за обществено съжаление, неуспешно.

В качеството Ви на министър на младежта и спорта, отправям гражданско питане към Вас кога ще изискате от БФ Баскетбол, в лицето на Георги Глушков, публична официална позиция във връзка със страшното и болезнено, заливащо обществото ни състояние на агресия и насилие, налично и в скандалния запис на Тити Папазов при Тото?
Федерацията до този момент не е декларирала пред обществото никаква позиция, а това е жестока сянка и върху Министерство на младежта и спорта относно заявената от Вас значимост на масовия спорт сред подрастващите с оглед изграждане на общочовешки нравствени качества, и относно методите на работа в тази структура.
Наблюдавайки медиите и социалните мрежи, бурната обществена вълна на възмущение не само не стихва, а се надига, а вече има и разпространена петиция.

Всичко, извън моралното публично действие с дълг към обществото в тази ситуация, е тихо съгласие с проявленията на насилие и агресия от хора, свързани с българския спорт, а в момента лицето на българския спорт сте Вие!”

Станислава-Владимира